dimecres, 29 de juny del 2016

CASAL PICNIC 2016

Descarregueu el calendari mensual del PICNIC clican't l'imatge. Us fem cinc cèntims també d'allò que es va parlar a la reunió, tot i que podeu demanar el full informatiu sobre el casal enviant un e-mail a info@esquitxlleure.com



CIRCULAR INFORMATIVA CASAL D’ESTIU 2016

Participants:
Els nens/es s’agrupen en un sol grup: nens de p2 a 6è. Les activitats s’adapten a cada edat. Tot i que en activitats puntuals es dividiran en dos.

Equip de dirigents
Hi ha dos monitors a càrrec del grup: Verònica Gladys (coordinadora) i Núria Serrat (suport). A l’agost canvien els monitors.
La direcció va a càrrec de la Raquel Garcia (679781130) i la coordinació del casal a càrrec d’en Ferran Vàzquez (635421101).

Entrades i sortides
Les entrades i sortides es faran per la porta principal. Els monitors esperaran als nens/es a la porta durant les entrades i els acompanyaran fins la sortida a l’hora de recollida.
Allà podreu aprofitar per comentar amb el coordinador/monitor del grup qualsevol qüesito del vostre fill/a.  Si han de marxar sols, haureu de fer arribar al coordinador una autorització per escrit.

Servei de carmanyola:
Cal portar el dinar en una motxilla-nevera portàtil etiquetada. Els tuppers també cal que estiguin etiquetats. Intenteu dur menjar fresc (picnic).

Què cal portar diàriament:
-          cal portar l’esmorzar, una ampolla d’aigua, gorra (etiquetada).
-          Cal portar un paquet de tovalloletes al inici del casal.
-          Recomenem pels nens/es de p3, p4 i p5, portar una muda (tot etiquetat).
-          diàriament cal dur CALÇAT cómode, apte per córrer, i que quedi ben agafat al peu. Estan prohibides les xancletes (o similar) per evitar accidents (cada dia fem activitats mogudes). Els dies de piscina i jocs d’aigua també cal dur calçat esportiu (o sabates agafades que es puguin mullar, NO XANCLETES).
-          Cal dur roba que es pugui embrutir (fem activitats de cuina, pintura, gimcanes,…). TOTA LA ROBA ha d’estar sempre ETIQUETADA, SOBRETOT LA DE RECANVI.
-          La MOTXILLA l’ha de dur el nen/a, NO EL MONITOR, per tant, ha de ser còmode pel seu transport (que es pugui penjar a l’espatlla i petita) i cal que estigui etiquetada.

SORTIDES
Per a totes les sortides cal portar la samarreta del casal que se us entregarà durant la primera setmana d’activitat. Cal portar crema solar (etiquetada) i gorra. Setmanalment es farà una sortida a les rodalies del picnic (bosc, pedralta, camps de conreu,...).

ACTIVITATS AMB AIGUA.
Cal dur la crema solar posada, el banyador posat i una muda a la motxilla (SEMPRE ETIQUETADA) junt amb una tovallola i protecció solar (també tot etiquetat).
Diàriament tindran una estona de remullada a la piscina. La piscina té depuradora i compleix les normatives d’higiène-salut. Les escales romandran tancades en les estones de no bany.
Un cop a la setmana es faran jocs d’aigua en les activitats de XOF!

CIRCUIT DE RODES
Un cop a la setmana podran portar bicicletes (o similar). Es faran circuits i tindran estona lliure de passejada pel picnic (sempre sota vigilància).


CENTRE D’INTERÈS I EIX SETMANALS
En POTI és una tortuga de terra molt aventurera. Viu al mig del bosc, envoltada de molts amiguets: la wendy (pony), la Flora, la Fauna i la Donatela (tres tortugues ninja d’aigua), la Caponata i les seves amigues espies (gallines, oques,...), en rabbit i el club de les orellotes (conills) i la Dora i les cabretes exploradores. Tots junts han format el Club NATURAVENTURA i aquest any són els encarregats de trobar el tresor dels follets del bosc.
Treballarem els símbols d’equip, és a dir, la cohesió de grup, fent que tothom es senti identificat i trobi el seu lloc dins el grup, formant un gran “equip”. Ho aconseguirem fent jocs cooperatius i altres activitats on compartir i ajudar-se formin part dels principals objectius. Treballarem també la solidaritat i la importància del respecte de la gent grans, dels avis. Treballarem el compromís amb el medi ambient, amb activitats que tinguin cura d’aquest.  Es faran diferents activitats setmanals: tallers (d’art, d’experimentació, culinàris), jocs populars i tradicionals, jocs esportius, activitats teatrals i musicals, jocs de pista i activitats de remullada.
Totes les activitats venen marcades dins un horari que se us entregarà el primer dia de casal.
S’han programat diferents eixos setmanals per dinamitzar les activitats, i que es presentaran tots els dilluns als nens amb una història d’aventura (conte teatral). Els eixos són:

JULIOL

AGOST
1a setmana
POTI-POTI

1a setmana
POTI POTI
2a setmana
AL GALOPE

2a setmana
EN FILA!
3a setmana
LES TORTUGUES NINJA

3a setmana
A LES FOSQUES
4a setmana
LA CAPONATA

4a setmana
LA MAYA
5a setmana
LA DORA

5a setmana
EL TRESOR


EXCURSIONS PROGRAMADES
Sortida a la Platja: el 12 de juliol i 16 d’agost: el punt de trobada (entrada i sortida) serà al Centre esplai Esquitx (passeig dels guíxols 16).

Acampada: divendres 29 de juliol al Picnic. (recomenat a partir de 5 anys).

FESTA DE CLOENDA
JULIOL: divendres 29 es farà una petita festa durant l’horari de casal.

AGOST: dissabte 20. Col·laboració amb Festa d’Estiu de Vilartagues. Animació infantil i actuació dels nens del Casal (inscrits Juliol i Agost) a la plaça Salvador Espriu.

El dimecres 31 d’agost es farà també una petita cloenda amb festa dins el casal.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada